Provozovatel
- Název restaurace
- ANNA MARCZAK - PROJEKTOWNIA
- Sídlo firmy
- Rynek 17
- PSČ
- 20-111
- Telefonní číslo
- +48603412603
- DIČ
- 9461102909
- info@sielskoanielsko.pl
Vaše IP adresa bude zaslána do aplikace Google Maps.
Objednejte si jídlo přímo od nás
Objednejte si jídlo hnedPondělí |
10:00 – 17:00
|
---|---|
Úterý |
10:00 – 17:00
|
Středa |
10:00 – 17:00
|
Čtvrtek |
10:00 – 17:00
|
Pátek |
10:00 – 17:00
|
Sobota |
10:00 – 17:00
|
Neděle |
10:00 – 17:00
|
1 / 22
Sala zwana "kurnikiem", gdyż na grzędach siedzą piękne, ozdobne kury ze słomy :)
2 / 22
Sala zwana stodołą, jak widać też po napisie. Salę zdobią belki słomy, drabiny, deski i inne elementy ozdobne.
3 / 22
Ciastka na święta. Takich pierników wypiekamy blisko 1000 i wszystkie one zdobią naszą restaurację.
4 / 22
Zimowa herbata. Wygląda i smakuje wyjątkowo.
5 / 22
Takie ciasta sami pieczemy :)
6 / 22
Nasza Sielska Anielska studnia, która jest chyba najczęściej fotografowanym obiektem na Starym Mieście.
7 / 22
Piękne kelnerki to nasz znak rozpoznawczy.
8 / 22
Sala zwana stodołą ze względu na specyficzny wystrój.
9 / 22
Kurnik - tak nazywamy tę salę :)
10 / 22
kurnik
11 / 22
Zielnik - nasza największa sala.
12 / 22
Czym chata bogata...
13 / 22
Schabowy to nasz HIT! sprzedaży :)
14 / 22
Chcemy Was zaprosić na whiskey! Proponujemy Jamesona, który jest odmianą irlandzkiej whiskey typu blended.
15 / 22
Tradycyjna polska wódka. Siwucha to wódka produkowana według najstarszych polskich przepisów. Składa się z owoców krajowych.
16 / 22
Jeden z naszych deserów w słoiku. Na zdjęciu "napoleonka z jabłkami do góry nogami".
17 / 22
nasze pyszne pierogi
18 / 22
tak gotujemy
19 / 22
Nasze klimaty, czyli muzyka którą lubimy puszczać w Sielsko Anielsko
20 / 22
taką muzykę usłyszycie w Sielsko Anielsko
21 / 22
deser o śmiesznej nazwie...napoleonka z jabłkami do góry nogami
22 / 22
śniadanie
Oferta weekendowa! Sobotni wieczór spędzasz w domu? A może nie masz pomysłu na niedzielny obiad? Mamy dla Ciebie propozycję kolacji lub obiadu, to koryto mięs dla 2 osób + piwo regionalne lub dla 4 osób + 2 piwa regionalne. Skład: karczek 250gr/500gr, pierś z grilla 170 gr/340 gr, golonka 300 gr/600 gr, ziemniaki smażone z boczkiem, warzywa z pieca, sos czosnkowo-śmietanowy, musztarda, chrzan, surówki: buraczki, marchew z jabłkiem, kapusta czerwona. Cena za małe koryto - 100 zł, a za duże - 190 zł. Serdecznie zapraszamy do zamawiania na www.sielskoanielsko.pl lub tel. 603412603 ? zamówienie złożenie w ciągu dnia rozwozimy w godz. 17-19.
WEEKEND Z DOMOWYM WYPIEKIEM
Nie ma nic lepszego jak domowe ciasta!?, od dzisiaj pieczemy je na zamówienia!
Ciasta sprzedajemy na blaszki. Jest możliwość zamówienia mniejszej porcji.
Do wyboru:
!?szarlotka 67,50 zł ( blaszka 25x40)
!?sernik z rosą 87 zł ( blaszka 25x40)
!?3bit 78 zł ( blaszka 25x40)
Zamówienia przyjmujemy do czwartku! tel. 603 412 603.
"A miało być sielsko" to nie tylko tytuł reportażu o tragicznej sytuacji w branży gastronomicznej, ale też nieco ironiczny komentarz do okoliczności w jakich powstawał dokument. Nie było łatwo ale dzięki temu poddałam próbie swoja wrażliwość, profesjonalizm i odwagę cywilną. Nie żyjemy w kraju raju choć są tacy którzy chcieliby abyśmy tak wszyscy myśleli. A zatem zapraszam na stronę internetową rozgłośni i do serwisu spotify https://open.spotify.com/episode/0KWDVgIQNv9SCvIEXziseN...
Bohaterem jest Jacek Abramowski prowadzący "Sielsko - Anielsko" jedną z najstarszych restauracji w Lublinie. Reportaż autorstwa Agnieszki Czyżewskiej ukazał się na antenie Radia Lublin.
Lutowe, papierowe wydanie „Poradnika Restauratora” jest już w dystrybucji i trafia do rąk szefów kuchni. Z kolei e-wydanie udostępniamy Państwu – przedstawicielom producentów i sieci gastronomicznych – wciąż pracującym w trybie home office. W najnowszym wydaniu po raz drugi, w ponad dwudziestoletniej historii tego pisma, zdecydowaliśmy o poświęceniu jego pierwszej strony temu, co w naszej ocenie w obecnej sytuacji, gdy wciąż brak informacji o ewentualnym otwarciu lokali gastronomicznych, jest najważniejsze dla całej branży HoReCa. W lutowym numerze polecamy artykuł pt. „Podsumowanie roku 2020 w branży HoReCa w Polsce i prognozy na 2021” wg uznanej amerykańskiej firmy Bisnode. Warto też przeczytać materiał pt. „Otwierać? Nie otwierać? Oto jest pytanie” w którym wypowiadają się znani szefowie kuchni m.in.: Adam Chrząstowski, Sebastian Krauzowicz czy Mariusz Gachewicz. Oprócz tego o nowym, wielkomiejskim, pandemicznym gastro trendzie – kawowej spacerologii czy o Walentynkach na wynos i wiele, wiele więcej.
To prawda, że kilka razy gościliśmy u siebie Magdę Gessler. To prawda, że jadła u nas schabowego. Inne informacje, które pojawiły się w sieci prostujemy i wyjaśniamy.
Nie jesteśmy restauracją Magdy Gessler i stanowczo protestujemy przeciw takim opiniom.
Owszem Magda Gessler bywała u nas wielokrotnie, a nawet w programie "Kuchenne Rewolucje" pokazywała nas dwukrotnie, jako przykład dobrze prowadzonej restauracji. Jednak z całą pewnością gwiazda TVN nie jest właścicielką naszej restauracji.
Nie braliśmy też nigdy udziału w Kuchennych Rewolucjach i póki co nie zamierzamy brać. TVN wysyłał nam zaproszenia do programu, ale za każdym razem odmawialiśmy. Właściwie nie wiemy co p. Magda miałaby u nas zrewolucjonizować? Najbardziej boimy się zmiany nazwy, bo przez wiele lat polubiliśmy te dwa słowa...Sielsko Anielsko.
Doszliśmy do muru, dlatego zwracamy się z prośbą o ostatnie wsparcie. Rząd zamknął nas i całą branże gastro 24 października 2020 r., a mamy już początek stycznia. Fakt, że jeszcze trwamy, to tylko Wasza zasługa. Prosimy o wsparcie !?https://zrzutka.pl/ratujemy-sielsko-anielsko
Mamy dla Was Mega Promocję na obiady w rewelacyjnie niskiej cenie Cena 25 zł
Rozszerzamy naszą ofertę do 11 zestawów.
Mamy dla Was Mega Promocję na obiady w rewelacyjnie niskiej cenie!!!
Cena 25 zł
1. Zupa dnia oraz panierowana roladka z piersi faszerowana serem wędzonym i szpinakiem, ziemniaki gotowane, pomidory ze śmietaną
2. Zupa dnia oraz kawałki kurczaka w sosie śmietanowo pieczarkowym z serem pleśniowym, kopytka, buraczki na zimno
3. Zupa dnia oraz polędwiczki w sosie śmietanowym z jabłkiem, ryż, sałata w sosem winegret
4. Zupa dnia oraz pierś zapiekana z kaszą jaglaną pomidorami suszonymi, pieczarkami w sosie koperkowym, surówka z białej kapusty
5. Zupa dnia oraz makaron rigatoni (rurki) z pulpetami w sosie pomidorowym z zielonym groszkiem
6. Zupa dnia oraz kotlet schabowy, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana
7. Zupa dnia oraz wątróbka po zamojsku, ziemniaki gotowane, surówka z ogórków kiszonych
8. Zupa dnia oraz dorsz panierowany, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty
9. Zupa dnia oraz roladka schabowa faszerowana ogórkiem, cebulą i boczkiem, z kopytkami i buraczkami na zimno
10. Zupa dnia oraz kurczak na kapuście z ziemniakami z wody
11. Zupa dnia oraz pstrąg z pieca w ziołach, brokuły z masłem - 45 zł
Zestawy zamówisz przez tel. 603 412 603 lub na tej stronie.
Nasza restauracja została wyróżniona tytułem Ambasador Marki J.A. Baczewski. Dlatego alkohole sygnowane nazwiskiem J.A. Baczewski są u nas dostępne w specjalnych, promocyjnych cenach.
J.A. Baczewski Whisky produkowana jest według autorskiego przepisu blendowania - powstaje w wyniku kupażowania różnych rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego oraz ziaren innych zbóż. Dojrzewanie w dębowych beczkach sprawia, że whisky Baczewskiego charakteryzuje się bursztynowym kolorem, lekko słodkawym i wyjątkowo delikatnym smakiem oraz subtelnym aromatem.
Po ponownym otwarciu restauracji znów wrócimy do organizacji przyjęć.
3 proste kroki aby zorganizować przyjęcie.
1 krok - wyślij zapytanie na adres info@sielskoanielsko.pl o dostępność sali, a w zapytaniu podaj datę, godzinę i planowaną liczbę osób.
2 krok - umów się na spotkanie drogą mailowa lub telefoniczną,
3 krok - zarezerwuj termin i ustal menu.
Mieścimy się dwa kroki od Trybunału Koronnego, gdzie jak wiadomo odbywają się ceremonie ślubne. Z tego i z wielu innych względów, jesteśmy więc idealnym miejscem na kameralne przyjęcie po ślubie cywilnym. Takie przyjęcia organizujemy u nas z wielką starannością. Dania serwujemy na białej porcelanie, a stoły zdobią cięte kwiaty. Oryginalny wystrój sal nawiązujący do historii Lubelszczyzny to również gwarancja niesamowitej oprawy kameralnego wesela.
Goście cenią nas przede wszystkim za doskonałą kuchnię opartą o tradycyjne przepisy. Pyszne obiady, przekąski, sałatki ze świeżych warzyw, oryginalne desery - dzięki temu Sielsko Anielsko zaskarbiło sobie zaufanie szerokiego grona mieszkańców Lubelszczyzny.
Kuchnia przygotowuje pełne menu w różnych stylach, tradycyjnie lub nowocześnie, zgodnie z życzeniem gości.
Nie wiem już co mam sprzedać – przyznaje Jacek Abramowski, który od lat prowadzi restaurację Sielsko Anielsko znajdującą się na Starym Mieście. W trudnej sytuacji znalazły się również inne lokale. Lubelscy restauratorzy zadają sobie tylko jedno pytanie: Do kiedy damy radę przetrwać?
– Na pewno akcja Ratujemy Gastro nam pomaga, bo widzę, że dużo osób nas udostępnia. Tych zamówień jest trochę więcej niż podczas tego pierwszego lockdownu, kiedy restauracje były zamknięte od marca do czerwca. Nie możemy jednak powiedzieć, że te zamówienia pokrywają nasze koszty, wypłaty i inne opłaty. To jest jakiś minimalny promil tego, co byśmy normalnie zarabiali mając otwartą restaurację – stwierdza Jacek Abramowski, właściciel restauracji Sielsko Anielsko.
Jak mówi restaurator, koszty utrzymania lokalu są ogromne. – Nikt nam nie chce zmniejszyć opłaty za czynsz, prąd i gaz. Pracownicy też chcą z czegoś żyć. W tej chwili jesteśmy w sytuacji, gdy rząd nie uruchomił żadnej tarczy pomocy. Mówi się o tym, że ma być w styczniu, ale nie wiem jak rząd sobie wyobraża, że my do stycznia dożyjemy. Przed nami jest jeszcze cały miesiąc, a musimy przecież kupić chleb, masło, coś jeść i płacić rachunki. Nie wiem, jak damy radę – przyznaje. – A przed nami święta. Nie wiem w jakich nastrojach zasiądziemy w tym roku to świątecznego stołu – dodaje ze smutkiem.
Sielsko Anielsko zaoferuje szeroką gamę potraw na nadchodzące święta. Zamówić z dowozem będzie można między innymi śledzie, sałatki, przekąski mięsne oraz ciasta.
– Lada dzień ukaże się już pełna lista potraw, które będziemy oferowali w okresie świątecznym. Na pewno będzie ona długa i w bardzo atrakcyjnych cenach, bo wiemy, że nasi goście tak, jak i my nie mają zbyt dużo pieniędzy na święta. Chcemy stworzyć atrakcyjną listę potraw świątecznych i będziemy też je wozili, więc będzie można zamówić je również z dowozem. Już zaczynały się telefony i pytania co zaoferujemy – zaznacza.
Abramowski podkreśla również, że rząd nie wspiera branży gastronomicznej i nie ma dla niej konkretnej pomocy. – Mówiło się o tym, że będą środki pomocowe na stałe opłaty i że dostaniemy wsparcie na wypłaty dla pracowników. Oczekuję tego, że jak rząd zamyka z dnia na dzień restaurację, to pokrywa wszystkie koszty, które wiążą się z jej prowadzeniem. Gdybym kazał komuś zamknąć biznes to wiedziałbym, że on ma takie a nie inne rachunki do zapłacenia i muszę mu na te rachunki dać. Nie da się zamknąć biznesu i nie zapłacić rachunków – podkreśla restaurator.
Jego zdaniem, wiele restauracji nie podniesie po drugim lockdownie. – Perspektywa jest taka, że nawet nie wiemy, kiedy te restauracje zostaną otwarte. Do niedawna mówiło się, że będzie to 18 grudnia, a teraz ten termin upadł, bo na pewno nie będzie zgody na otwarcie restauracji w górach – ubolewa. – Nie mamy już żadnych zapasów pieniędzy, towaru, nic już nie mamy. Jesteśmy wyeksploatowani do zera. Generalnie jestem osobą pozytywnie myślącą i zawsze mam nadzieję, że będzie lepiej, ale teraz tej nadziei mam coraz mniej. Nie wiem, co jeszcze mam sprzedać, bo już wyprzedaje prywatny majątek, żeby utrzymać restaurację. Takie są realia – podkreśla.
Sielsko Anielsko ma jednak wsparcie mieszkańców i lubelskich firm. – Mamy takich znajomych, którzy uruchomili dodatkowe środki, aby zamawiać u nas jedzenie, np. cotygodniowe zamówienia dla swoich pracowników. Jestem im bardzo wdzięczny i doceniam, że potrafili dostrzec nasze problemy – podsumowuje
Jacek Abramowski
autorka wywiadu: Dominika Klara Polonis
P.S. Dziękujemy też Towarzystwu im. H. Wieniawskiego za czasowe obniżenie czynszu.
Po ponownym otwarciu restauracji znów wrócimy do obsługi grup turystycznych.
Specjalizujemy się w obsłudze grup turystycznych. Oto przykładowe propozycje obiadów dla grup turystycznych, wycieczek czy pielgrzymek.
Na tej liście poniżej bez problemu znajdziemy Państwo także dania dla osób ze specjalnymi dietami.
dodatkowe zamówienia:
deser - 10 zł
przystawka - 10 zł
kawa/herbata - 5 zł
kompot/sok/woda mineralna - 5 zł
krem z białych warzyw
pomidorowa z ryżem lub domowym makaronem
żur na zakwasie tradycyjny
krupnik z kurkami
rosół z kluskami babuni
grzybowa z grzybów leśnych krem pieczarkowy z grzankami
pierś kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym,
kotlet schabowy po lubelsku
roladka z kurczaka faszerowana serem i pieczarkami
pierś kurczaka panierowana po lubelsku
roladka schabowa faszerowana szpinakiem lub grzybami
pierś w sosie śmietanowym
* wszystkie dania zawierają ziemniaki i zestaw surówek
dorsz, pstrąg, pierogi, kluski z serem, placki ziemniaczane , warzywa z pieca, sałatki
ciasta własnego wypieku - szarlotka, sernik,
lody, kruszonka śliwkowa, racuchy nadziewane jabłkami
dwojak gospodarza- twarożek, smalec, ogórki, chleb na zakwasie
mix sielskich pierogów - 3 szt - ruskie, z kapusta i grzybami, z mięsem
warzywa z pieca w oliwie i ziołach
Rezerwacja miejsc, tel. 603 412 603
Po otwarciu restauracji wrócimy do organizacji tych imprez.
Wspólnie z lokalnym browarem organizujemy zjazdy absolwentów i zjazdy klasowe. W tym roku rusza w Sielsko Anielsko program sponsorowania takich zjazdów. Planujecie organizację zjazdu? Zwróćcie się do nas o sponsoring! Zorganizujemy wszystko za Was i jeszcze dodamy gratisy! Dysponujemy salą taneczną i nagłośnieniem.
Szczegółowe informacje i rezerwacja terminów pod numerem telefonu 603 412 603.
PFR